Sunday, April 14, 2019

предстоящи през седмицата



В сряда, 17 април, в 17. 00 часа, по идея на специалност Философия в Зала 1 на Ректората ще бъде представена книгата 
Ставания и направи
на проф. Веселин Дафов. Изд. „Парадигма“, 2018 г.

За книгата ще говорят проф. Александър Андонов, доц. Ивайло Димитров, доц. Николай Турлаков, Иван Кирков, научен редактор на книгата и Живко Кушев от издателство „Парадигма“.

Събитието във фейсбук:https://www.facebook.com/events/368248664020392/




Пак в сряда, 17 април, но за щастие не по същото време, а малко по-късно, от 18.30 часа в Театралната зала,

 Културният център на СУ и издателство "Скалино" ще бъдат домакини на представянето на дебютната книга с разкази на д-р Евелина Митева, която е специалистка по средновековна философия, изследователка на антропологията на Алберт Велики и преводачка от латински на няколко философски съчинения, публикувани предимно в Архив за средновековна философия и култура. Във фейсбук събитието е представено така:  


Кратки разкази за недружелюбни момичета (изд. “Скалино”, 2019) e дебютната книга с разкази на Евелина Митева и втора за авторката след стихосбирката ѝ
Двор на спокойствието, излязла през 2018 г. В представянето ще вземат участие Мария Ванева, Николай Колев, Цветелина Петрунова, Димитър Радев и авторката.







А в петък, на 19 април в библиотечната аудитория на специалност Класическа филология ще продължи новият семинар Класика и бъдеще.

От 18.30 часа в 187 аудитория, в Гълъбарника на централното крило на Ректората,
доц. д-р Огнян Касабов, преподавател по естетика във ФФ, ще говори на тема 
Платон и краят на изкуството.

No comments: