Friday, September 13, 2013

най-скъпият проект


Всякакви проекти съм виждала и чувала, но този заслужава особено внимание - проект за над един милион и двеста и осемдесет хиляди лева за... възстановяване на шест от туристическите алеи на Витоша!
Е, алеите си ги има от няколко столетия най-малко, летем са лесно проходими, през есента се покриват от опадали пожълтели и почервенели или покафенели листа, през зимата са заснежени или заледени, през пролетта са залети с кал или ручейчета от топящия се сняг, и с един бомбастичен проект за милион и двеста хиляди лева по шест туристически маршрута се наслагват едни табелки - наистина много необходими - за посоките, по които туристите трябва да поемат, се усвояват милион и двеста хиляди лева. Че и оттатък.
Колкото и да съм скарана с практическите измерения на битието, по мои сметки тези много необходими табелки и на шестте туристически маршрута по най-завишени калкулации струват около хиляда лева...
Който не вярва - нека да провери.
Тази табела-отчет на проекта е на входа на парка "Витоша" откъм Бояна, където са означени така, както трябва да бъде, пътечките към Боянското езеро, Боянския водопад, Драгалевци и Княжево.
Обичам наш'те планини зелени!

No comments: