Tuesday, October 6, 2009

сексшоп до училището



Тези дни законотворческият гений на сегашните управляващи зачена една велика идея.
Великата идея да се отмени сегашният Закон за вероизповеданията
и да се приеме нов, според който всички вече регистрирани вероизповедания да бъдат обявени за незаконни и да бъдат задължени да се пререгистрират.
Но за да стигнат до заветното повторно и този път вече окончателно-легитимно узаконяване, те ще трябва да се легитимират чрез представяне на списък от най-малко 5000 изповядващи тази вяра, да нямат храмове на по-малко от 200 метра до някое училище и т.н.

С две думи: обикновен фашизъм.

Само че, този обикновен фашизъм беше заченат не къде да е, а на трибуната на Народното събрание, и не кога да е, а в петък - по време на парламентарния контрол преди десет дни, на 25 септември.

Бащата на заченатата идея е министърът Божидар Димитров, който освен всичко останало в правителството на ББ отговаря и за вероизповеданията, а майка - депутатката от "Атака" г-жа Цвета Георгиева.

По-късно г-жа Цвета Георгиева в понеделник, на 28 септември, при Иван Бедров в предаването "Булевард България" разви идеите си.

Разговорът изглеждаше така, сякаш бе от "Шоуто на Слави", но уви, не беше от комедийно предаване, а от публицистично.

Съвсем насериозно г-жа Цвета по-късно е разширила някои от идеите си пред варненски издания (понеже е народен представител от Варна).
Както си му е редът, тези нейни доразвити мисли са цитирани на "Двери на православието", естествено, без коментар...

Абсурдът не може да бъде коментиран. Така мислят мнозина, но не и аз.
Затова на дълго и широко се гневих по темата - първо във форума на "Дневник", а после и на блога на Комитата и Стойчо.

Измежду многото бисери в разговора на Иван Бедров с г-жа Цвета беше и този, че най-много три вероизповедания трябва да бъдат легитимирани в новото законодателство и че има най-малко 30-40 сатанински секти измежду сега регистрираните 101 вероизповедания. Това също е цитирано от "Двери..." без коментар.

Като пример за храм, който трябва да бъде затворен, защото е в непосредствена близост до варненско училище, г-жа Цвета спомена една методистка църква.

Не знам каква е госпожа Цвета по образование, но поне историкът Божидар Димитров трябва все някога да я осведоми, че същите тези лоши методисти и прочие протестанти-сектанти-сатанисти (според нея) са финансирали издаването на нов превод на Библията в средата на ХІХ век на български език, като в няколкото преиздания и допечатки за по-малко от 15 години този превод достига 100 000 тираж и всички тези копия са били безвъзмездно подарени...

Но докато заченатата идея за нов закон за вероизповеданията все още е на ембрионален стадий, все пак да попитам:

Защо църквите и молитвените домове на регистрираните вероизповедания пречат на мнозина, а сексшоповете в близост до училищата не пречат на никого?

На снимката по-горе виждате сексшопа, който се намира на стотина метра от 31-во училище в София, СУЧЕМ "Иван Вазов", известно още като "Бастилията".
Ако щракнете върху снимката, ще видите и съвсем точния адрес - бул. "Шипченски проход" 5.

Този секшоп или секс-шоурум беше отворен по време на кметуването на генерал Бойко Борисов, през 2006 или 2007 година.

Откакто преди две години кметица на "Слатина" стана една г-жа-гербаджийка Антоанета Незнамкоя си, а заместник-кметица по образованието на София стана Йорданка Фандъкова, сексшопът или секс-шоурумът се рекламира с този огромен транспарант, който виждате на снимката. Размерите му сигурно са 3 на 15 метра.




А ето тук виждате снимка от входа на секс-шоурумът или сексшопа, който е буквално на метър и половина от входа на денонощния "Магазинъ 345".

В училището "Иван Вазов" или Бастилията на две смени учат хиляди ученици:
12 класа по пет, а в някои случаи и по шест паралелки (както е в гимназиалната степен), и по 25 ученика средно в паралелка.
Сами сметнете колко деца приблизително прави това.
Всички те в голямото междучасие се пръсват за закуски по Ситняковския пазар, но не малка част от тях си купуват разни неща за ядене и от 345 - на два метра от входа на сексшопа...

В интерес на истината и справедливостта трябва да призная, че снимката, която виждате по-горе, я направих тази сутрин, и в нея има известно приличие.
Явно някой е казал на собствениците да махнат предишното еротично, почти порнографско изображение от тротоара и да сложат нещо по-скромно.

Все пак избори за кмет идат, а те са една наистина дясна партия и партия-член на Европейската народна партия, нали така?

...по това две мнения няма...




И да не си помислите, че ние, слатинци, на Ситняковския пазар и на стотина метра от "Бастилията" си имаме само сексшоп?

Не-е-е. И казино си имаме даже. В самото начало на улицата "Борис Христов"...

4 comments:

Rosen Hinkov said...

Здравей Димке!
Първо, много ти благодаря за информацията , да ме подсетиш къде да си търся загубените сайтове и последователи. Оправих го, но гугълът със сигурност има пръст в тази работа и няма да му се извиня, че го нафъках:)) Странно, как ти ехрумнало да слезеш чак до последната публикация? Тенкю агейн:)
А това за вероизповеданията съм го пропуснал. Два месеца бях почти пълен аут от цивилизацията и сега ще трябва да наваксвам, май. И като гледам абсурдите не са спирали, а и май нямат намерение. Значи само 3-4 религии били необходими, а останалите, какво да правят. Да минат в нелегалност сигурно. Ами, ако не приемат будизма, тогава стаята за медитация дето е на летището, ще трябва да я закрият:))
Значи около вас казина, sex shops, сигурно и няколко публични дома има. И ти се оплакваш, ами все едно си в Las Vegas de Sofia:))

peter ivancheff said...

Бесове

Rosen Hinkov said...

Иванчефф, напълно си прав. Тамъм от там тръгва цялата работа. И Достоевски цял роман е написал по тоя повод, ама кой да чете!!

Димка Гичева-Гочева said...

Петре, Росене,
да ви се похваля.
Голям напредък има.
Снощи късно вечерта, като се връщахме от гости забелязах, че тази реклама, която беше на тротоара, точно до входа на "Магазинъ 345", покрай която минаваха десетки деца в голямото междучасие на "Бастилията", сега вече я няма.
Разкарана е.
Е, отгоре големият транспарант си стои с огромните си размери...
Невероятен напредък към прилична улична среда.
Знам ли?
Да не би някой да ме е прочел или по-скоро в общината са се засрамили, че идват кметски избори и поне за няколко дни трябва да се престорят на нещо, което не са?