Monday, August 16, 2021

осма Лятна школа

 


https://www.facebook.com/events/2517237385089057?ref=newsfeed

Днес започва вече осмата Лятна школа по класически езици за ученици и студенти. На страницата за събитието във фейсбук

https://www.facebook.com/events/2517237385089057?ref=newsfeed четем:

ЛЯТНАТА ШКОЛА ПО КЛАСИЧЕСКИ ЕЗИЦИ ще се проведе за осми път през 2021 г. По утвърдената през времето традиция, в края на август на школата се срещат ученици, студенти, учители, асистенти, професори – всички водени от желанието за задълбочени занимания с древните езици и от стремежа за пълноценно прекарване на своето σχολή – „свободно време“, но и „място за учене“, откъдето, както всеки път си припомняме, идват латинската дума schola и българската дума школа.

Заповядайте!

В програмата се предвиждат часове по латински и старогръцки език и други древни езици, лекции и музически занимания.

Преподаватели са учени от СУ „Св. Климент Охридски“ и от други учебни заведения в страната.

И тази година школата ще се проведе (при спазване на всички актуални противоепидемични мерки) в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади близо до метростанция „Жолио Кюри“. Участниците от София няма да ползват пансион, като ще идват в базата за времето на заниманията. Участниците, които не живеят в София, ще имат възможност да използват пансиона на базата.В школата могат да участват:
- ученици от гимназиите и средните училища в София, които изучават латински език като част от задължителната програма или под формата на извънкласна дейност;
- студенти от специалност „Класическа филология“;
- други ученици и студенти, които имат начални познания поне по латински.
Условието за участие е любовта към заниманията с класически езици. Участието както на начинаещи, така и на много напреднали се насърчава!

Подробности относно записването можете да намерите на страницата на школата: https://schola.bg/%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d1%88.../ .

В школата през 2021 г. могат да участват до 60 души.LATINE LEGE HIC: https://schola.bg/latine-2/ .При въпроси: dimitar.dragnev@gmail.com или тук във Фейсбук.

Следете новата информация с хаштаг #Лятнаschola .

*** 

Успех, колеги!

No comments: